Villa Sandahl

A Villa Sandahl egy svéd vállalkozás, amely újszerűnek hat a Badacsonyi pincészetek között. Fontosnak tartják a római korig visszanyúló borvidék hagyományaival való azonosulást, de szigorúan a legmodernebb borkészítési technológiával dolgoznak.

[cq_vc_expandgrid gridnumber=”1″ itemsize=”80″ avatarsize=”40″ openfirst=”yes” transparentitem=”” nocircular=””][cq_vc_expandgrid_item avatartype=”none” gridlabel=”Tovább” labelcolor=”#ffffff”]Fő profiljuk a rajnai rizling, rengeteg nemzetközi versenyen szerepelnek előkelő helyen kínálatukkal.

Borvidék: Badacsony
Dűlők: Magány, Püspökudvar, Püspökkert, Kezdet, Ékkő, Gróf-domb
Szőlőfajták: Zeusz, Szürkebarát, Olaszrizling, Rajnai rizling
Talaj: A Pannon-tenger visszahúzódásának köszönhetően üledékes kőzet található az egyébként vulkanikus talajon, utóbbit bazalt, és mészkő jellemzi.
Borkészítés: Az egyik legfontosabb folyamat a bor elkészítésénél, az a préselés. A Villa Sandahl egész fürtöket présel, bogyózó használata nélkül gyengéden, akár több óra hosszáig. A préselés után a mustot különböző osztályokba sorolják, majd utána eldöntik, hogy a must-kategóriákat keverve, vagy külön-külön erjesszék. Az erjesztési folyamat lassú, inkább hónapokba tart, mint hetekig, reduktív alacsony hőmérsékletű környezetben. Malolaktikus fermentációnak itt nincs szükség. Ez után kiválasztják a tartályokat, majd a palackozás egy szigorúan steril környezetben történik rajnais palackokba.[/cq_vc_expandgrid_item][/cq_vc_expandgrid]

TERMÉKEK