Vesztergombi Pince

Minden régi, nagy múltú városnak megvannak a várossal élő, öregedő és megújuló családjai.

Az egyik ilyen a miénk is. A Vesztergombik élete szorosan és elválaszthatatlanul egybeforrt Szekszárddal.

[cq_vc_expandgrid gridnumber=”1″ itemsize=”80″ avatarsize=”40″ openfirst=”yes” transparentitem=”” nocircular=””][cq_vc_expandgrid_item avatartype=”none” gridlabel=”Tovább” labelcolor=”#ffffff”]Az a családi címer, amit a címkéinken is használunk, az 1700-as évek elejéről származik. Ennek tanúsága szerint a családunk igen régóta művel szőlőt és készít belőle bort.

Borvidék: Szekszárd
Dűlők: Kerékhegy, Hidaspetre, Bodzás, Porkolábvölgy, Szarvastető, Leányvár
Szőlőfajták: Olaszrizling, Királyleányka, Kadarka, Pinot noir, Merlot, Shiraz, Kékfrankos, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Malbec
Talaj: Lösz és vörös agyag
Borkészítés: Viszonylag fiatal szőlő, de ezek között is sorban lépnek a felnőttkorba az ültetvények. Fontos és szükséges dolog volt a régi nagyüzemi ültetvények leváltása a korszerű új telepítésekre.
Jelentősen megnőtt a hektáronkénti tőkeszám, hiszen a régi ültetvényekben erősen leromlott állapotú 2-2500 tőke próbálta a nekünk tetsző minőséget produkálni, addig az új telepítéseken fekvéstől függően 4-5000 tőkével számolhatunk. Lényeges dolog még, hogy a megnövekedett tőkeszám mellett a nekünk tetsző módon tudjuk a terméskorlátozást végezni.
Úgy gondoljuk, hogy a Szekszárdi borvidék legjobb dűlőiben rendelkezünk területekkel.[/cq_vc_expandgrid_item][/cq_vc_expandgrid]