Tar Pince

Tar Attila Pannonhalma egyik legtapasztaltabb szőlésze, régóta látja el a győri vendéglátó egységeket reduktív, és hordós boraival egyaránt.

[cq_vc_expandgrid gridnumber=”1″ itemsize=”80″ avatarsize=”40″ openfirst=”yes” transparentitem=”” nocircular=””][cq_vc_expandgrid_item avatartype=”none” gridlabel=”Tovább” labelcolor=”#ffffff”]Vallja, hogy az erős versenynek köszönhetően a borok piacán, még akkor sem szabad lemondani a minőségről, ha a bort adott esetben nem palackozzák, azonban a pincészet már ilyen jellegű borokkal is foglalkozik. Fia, Tar István segítségével több regionális versenyen is remek helyezést elnyerő (Pannonhalmi Borvidéki Borverseny 2017, Győr Város Bora 2016) palackozott borokkal gazdagítja a pannonhalmi választékot.

Borvidék: Pannonhalma
Szőlőfajták: Fűszeres tramini, Sauvignon blanc, Olaszrizling, Cabernet franc
Talaj: A terület fiatalabb kavics, homok, agyag és lösz rétegekből épül fel. Viszonylagosan sűrű völgyhálózatával a jól tagolt dombságok közé sorolható.
Borkészítés: A fehér borokat reduktív technológiával készítik a gyümölcsösség és a szőlőben rejlő ízvilág megőrzése végett, míg a palackozott cabernet franc tételek hordós érlelést kaptak.[/cq_vc_expandgrid_item][/cq_vc_expandgrid]