Kamocsay Ákos

Bár a Neszmélyi Borvidék adottságai kiválóak, mégis vannak olyan szőlőfajták, melyek más környezetet és talajt követelnek meg magunkat. A Hilltop tulajdonosai hisznek abban, hogy kiváló minőségű bort csak első osztályú szőlőből lehet készíteni, így borászatunk a felhasznált szőlő 99 százalékát saját ültetvényein termeszti.

[cq_vc_expandgrid gridnumber=”1″ itemsize=”80″ avatarsize=”40″ openfirst=”yes” transparentitem=”” nocircular=””][cq_vc_expandgrid_item avatartype=”none” gridlabel=”Tovább” labelcolor=”#ffffff”]Ezek a szőlő ültetvények Neszmély mellett Kocson, Bátaszéken és Kesztölcön találhatóak.

A Kamocsay borcsalád tagjai a borászat „zászlóshajóinak” számítanak, amelyek a saját telepítésű neszmélyi ültetvények (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris,  Olaszrizling és Merlot) válogatott terméséből készülő, csúcskategóriás borok

Borvidék: Neszmély
Dűlők: Melegeshegy
Szőlőfajták: Bianka, Chardonnay, Chenin blanc, Cserszegi fűszeres, Hárslevelű, Irsai olivér, Királyleányka, Olaszrizling, Rizlingszilváni, Sárga muskotály, Sauvignon blanc, Szürkebarát, Tramini
Talaj: Löszös barna erdőtalaj, mészkő, homokkő és dolomit.
Borkészítés: Borászatunk magas színvonalú munkájának, valamint egyedi mikroklímával rendelkező, prémium ültetvényeinknek köszönhető, hogy kiváló, komplex ízű, összetett hatású, telt borokkal vagyunk jelen a nagyborok szegmensében is.[/cq_vc_expandgrid_item][/cq_vc_expandgrid]