Homola

„Borkedvelő körökben szokás azzal viccelődni, hogy borásznak vagy születik az ember vagy beházasodik.

Én nem borász családba születtem és nem borász lányát vettem feleségül, de elkötelezett rajongója vagyok a bornak és a hagyományos értékeknek.

[cq_vc_expandgrid gridnumber=”1″ itemsize=”80″ avatarsize=”40″ openfirst=”yes” transparentitem=”” nocircular=””][cq_vc_expandgrid_item avatartype=”none” gridlabel=”Tovább” labelcolor=”#ffffff”]Paloznakkal az egymásra találásunk nem véletlen. Gyermekkori kötődésem és vitorlázó múltam, valamint a borkészítés iránti elköteleződésem vezetett arra, hogy budapesti létemre előbb-utóbb gyökeret eresszek itt, a Balaton-Felvidéken. Hosszú keresgélést követően találtam rá Paloznak község mellett a Hajnóczy dűlőre, itt épült a ház, ami mára második otthonommá vált.

A Homola Pincészet borai közös alkotás eredményei Homonna Attilával, a pincészet főborászával. Örömmel és harcokkal teli közös munka ez. Mindketten a 100%-os végeredmény hívei vagyunk, nem kötünk kompromisszumot…” Homola Szabolcs.

Borvidék: Balatonfüred-Csopak
Dűlők: Sáfránykert, Hajnóczy
Szőlőfajták: Olaszrizling, Szürkebarát, Syrah, Kékfrankos, Cabernet franc
Talaj: Talaja változatos, megtalálható a vörös homokkő, dolomit, márga, és a mészkő.
Borkészítés: Nagy hangsúlyt fektetünk a kísérletezésre és a tradicionális borkészítésre, ezt mutatják a Homola-sorozat hordós erjesztésű és érlelésű tételei, mint a Csopaki Kódex Rizling, a Sáfránykert Olaszrizling, a Hajnóczy Olaszrizling, a Parti Szél cuvée, a Syrah, a Kékfrankos, vagy a fiatal ültetvényről származó Homola Furmint. Az emellé kialakított 100% borcsalád (100% Balaton, 100% Rizling, 100% Szürke, 100% Habzó Rozé) a frissebb, könnyű, reduktív vonalat képviseli, igazi balatoni életérzést közvetítve.[/cq_vc_expandgrid_item][/cq_vc_expandgrid]