Hangyál Balázs

Új generációként jelentünk meg a Pannonhalmi borvidéken. Nagyon sok mindent szeretnénk megmutatni borainkkal, a szőlő művelésével az embereknek, amivel a legjobban tudjuk szolgálni a borvidéket.

[cq_vc_expandgrid gridnumber=”1″ itemsize=”80″ avatarsize=”40″ openfirst=”yes” transparentitem=”” nocircular=””][cq_vc_expandgrid_item avatartype=”none” gridlabel=”Tovább” labelcolor=”#ffffff”]Nyúlon, a Héma-tetőn lévő épület együttes a borászatunk központja. Itt található az 1904-ben épült, eredeti állapotban lévő tanítóház, amely mára borászat lett. Mellette épült meg több, mint száz év elteltével a „látványpincészetünk”.

Borvidék: Pannonhalma
Dűlők: Gerha, Héma, Báródomb, Széldomb
Szőlőfajták: Irsai olivér, Muskotályos, Sauvignon blanc, Szürkebarát, Olaszrizling, Rajnai rizling, Pinot blanc, Chardonnay, Marlot, Cabernet franc
Talaj: Barna erdőtalaj, lösz, vályogos homok
Borkészítés: A szőlővel, a borral kapcsolatos sok fizikai munka, a terméskorlátozás, a természet közeli gazdálkodás mind-mind valami frissességet sugároz. Próbáljuk szőlőinket úgy művelni, ahogy a legjobb nekik, bár ez elég sok kihívást ad. A sorközöket pillangós növényekkel vetjük be, hogy amikor kimegyünk a szőlőbe, úgy érezzük magunkat, mintha virágzó szőlőmezőben lennénk. Káprázatos látvány, amikor virágzik a szőlőben a facélia, a bíborhere vagy éppen a pohánka. A szép szőlőben sétálva plusz energiát, erőt és ambíciót kapunk, ami átlendít bennünket a nehézségeken.[/cq_vc_expandgrid_item][/cq_vc_expandgrid]

TERMÉKEK