Feind

S hogy milyen is a balatoni bor és a Feind Pincészet? Nehéz is lenne definiálni. A friss illatos fehér – és rosé boroktól kezdve, a fahordós, testes fehéreken keresztül a barique hordóban érlelt vöröseken át egész késői szüretelésű desszertborokig ível a repertoár.

[cq_vc_expandgrid gridnumber=”1″ itemsize=”80″ avatarsize=”40″ openfirst=”yes” transparentitem=”” nocircular=””][cq_vc_expandgrid_item avatartype=”none” gridlabel=”Tovább” labelcolor=”#ffffff”]

Ezt a színes választékot Feind borház is jól reprezentálja. A borház Feind Lajos és Feind Péter nevével fémjelezhető.

Borvidék: Balatonfüred-Csopak
Dűlők: Öreghegy, Balatonvilágos, Balatonfőkajár
Szőlőfajták: Muscat ottonel, Cabernet sauvignon, Cabernet Franc, Shiraz
Talaj: Löszös, köves, agyagos heterogén talaj illetve humuszos barna erdőtalaj
Borkészítés: Csaknem másfél tucat szőlőfajtával foglalkozunk, mindegyik fajta önmagában is kihívás, mindegyik másféle kreativitást és odafigyelést igényel. Az évjáratok sajátossága, hogy egy-egy fajtát megáldanak, kiemelnek a többi közül. Ehhez persze kell a kiváló szüreti időpont, megfelelő technika, technológia és szakmai felkészültség. Mintegy 100 hektárnyi területen gazdálkodnak és több mint 20 féle bort készítenek.[/cq_vc_expandgrid_item][/cq_vc_expandgrid]