Deé Családi Pincészet

Deé Jani a legkisebb testvér, gyermek kora óta a szőlőben és a pincében is tevékenykedett – édesapját segítve. Elvégezte a Corvinus Egyetem (régi KEK) Élelmiszer Tudományi Karának, szőlész–borász szakát.

[cq_vc_expandgrid gridnumber=”1″ itemsize=”80″ avatarsize=”40″ openfirst=”yes” transparentitem=”” nocircular=””][cq_vc_expandgrid_item avatartype=”none” gridlabel=”Tovább” labelcolor=”#ffffff”]

Főállásban csatlakozik a borászathoz Lukácsné Deé Kata – a középső testvér –  és jelenleg az ő reszortja a teljes szőlészeti és adminisztrációs rész gazdaságunkban. Kata szakmai tapasztalatát a Nyugat–magyarországi Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszer Tudományi Kararának Agrármérnöki Szakát elvégezve alapozta meg, de a szőlőmunka szintén gyermekkora óta része életének.

Borvidék: Pannonhalma
Dűlők: Győrszemere, Győrújbarát
Szőlőfajták: Irsai Olivér, Sauvignon Blanc, Olaszrizling,  Rajnai rizling, Kékfrankos
Talaj: A terület fiatalabb kavics, homok, agyag és lösz rétegekből épül fel. Viszonylagosan sűrű völgyhálózatával a jól tagolt dombságok közé sorolható.
Borkészítés: A kísérletezés és folyamatos megújulás fontos eleme a pincészetünknek, de ezzel együtt a technológiában is a hagyományok megőrzését, felelevenítését szintén szem előtt tartjuk. Az Európai Uniós telepítési támogatás segítségével az elmúlt pár évben 18 hektárra növeltük a termő területeink nagyságát, melyből 14 hektár teljesen megújult.[/cq_vc_expandgrid_item][/cq_vc_expandgrid]

TERMÉKEK