Bott Judit

Szlovákiából, Csallóközből származunk, ami nem kifejezetten bortermelő vidék, így a bor szeretete sem a családi hagyományokból fakad.

A saját bírtok sokáig illúziónak tűnt. Én ábrándoztam, álmokat szövögettem, majd újra és újra elhesegettem a gondolatot, Józsi meg realista módon elkezdett szőlőterületet keresni. Így vettük meg az első területet Tarcal határában az Előhegyen.

[cq_vc_expandgrid gridnumber=”1″ itemsize=”80″ avatarsize=”40″ openfirst=”yes” transparentitem=”” nocircular=””][cq_vc_expandgrid_item avatartype=”none” gridlabel=”Tovább” labelcolor=”#ffffff”]

Egy szép fekvesü, agyonterhelt, lisztharmatos szőlőt, ami engem elcsüggesztett, Józsi viszont egyre bizakodóbb lett (ettől már csak jobb lehet!). Ő később a Csontos dűlőre lelve nem is bírt aludni. Kitartása odáig vezetett, hogy 2006 márciusában hivatalosan bejegyezték a BOTT PINCE Kft-t.

Terület: Tokaj
Dűlők: Teleki, Előhegy, Határi, Csontos, Kulcsár
Szőlőfajták: Furmint, Hárslevelű, Tokaji Aszú
Talaj: Lösz, kaolin, vulkanikus kőzet és annak málladéka
Borkészítés: A borokat dűlő szelektáltan palackozzuk, ami nagy segítséget nyújt a különböző területeink megismerésében. A száraz borok mellett egy késői szüretelésű bort is készítünk, mint egy kis fűszert – “BOTT-rytis”-nek hívjuk. Az aszú nagy kihívás. Nem is biztos, hogy minden évben sikerül majd Bott-csinálta aszút készíteni! Próbálkozunk.[/cq_vc_expandgrid_item][/cq_vc_expandgrid]