Blog

A legjobb vörösborok egy bor webshop kínálatában

A hidegebb hónapokban jóval közkedveltebb típus a vörösbor, ami egy kékszőlőből készülő bor. Kóstolása alapvetően különbözik a fehérekétől, hiszen teljesen más jellegű, testű italról van szó. Optimális fogyasztási hőmérséklete fajtától és típustól függően 15 és 18 C fok között van. A vörös húsokhoz, érett sajtokhoz illik. Ez a típusú bor online rendelés útján szintén elérhető bor webshop kínálatunkban.

A legjobb vörösborok elérhetőek bor webshop kínálatunkban 

A vörösborok ízét, jellegét, testét több tényező befolyásolja, mint például a szőlőfajta és annak az adott évben elért minősége és a készítési, tárolási módja. Gyakori azonban, hogy házasítják őket, ennek köszönhetően az egyes fajták előnyeit ki tudják használni. Van amelyik nagyobb testet, míg más több színt, illatot, vagy gyümölcsösséget kölcsönöz az így létrejövő bornak. A világszerte híres bikavér, amely Eger és Szekszárd védett házasítása, így készül. 

Kékfrankos

Neve Sopronból, a napóleoni háborúk idejéből származik. A kékfrankos egy magyar szőlőfajta, amelyből tipikusan tanninban gazdag, fűszeres karakterű száraz vörösborokat készítenek. Magyarország legelterjedtebb vörös borszőlőfajtája, számos borvidékén termesztik. A kékfrankost nem csak önállóan palackozzák, fő alkotója az egri és a szekszárdi bikavérnek is, ez a bor online rendelés útján szintén elérhető bor webshop kínálatunkban.

Cabernet Sauvignon

A világ egyik legismertebb és legnagyobb területen termesztett kékszőlő fajtája, a világ borvidékeinek nagy részén jelen van, az összes jelentős bortermelő országban készítenek belőle bort. Népszerűsége részben a termesztés egyszerűségének, részben pedig a belőle készült bor jó struktúrájának és jól felismerhető karakterének köszönhető. A magas antioxidánsszintje miatt mértékletes fogyasztása jó hatást gyakorolhat az egészségre. A BorPont bor webshop kínálatában megtalálható közkedvelt bor.

További vörösbor fajták, amelyek szintén elérhetőek bor webshop oldalunkon

Cabernet Franc

Világfajtának tekinthető vörösborszőlő, bora kiváló, sokrétegű: az érett gyümölcsösség mellett kellemesen fanyar, bársonyos, sötét bíbor színű, ideális vörösbor. Magyarországon is régóta ismert, mindig különlegességnek számított; az Egri bikavér egyik alkotó fajtája. Sok közös tulajdonságot mutat a cabernet sauvignonnal: legfontosabb, hogy mindkét fajta kiemelkedő minőségű, élénk savakban gazdag bort ad. A cabernet franc önállóan és más borokkal házasítva is kiváló. Legtöbbször sauvignonnal és merlot-val keverik. A cabernet franc bor mélyvörös színű, száraz minőségi vörösbor, jelentős extrakt és élénk csersavtartalommal. 

Merlot

Az egész világon ismert, világfajtának tekinthető vörösborszőlő, nemzetközi besorolás szerint a „nagy” kékszőlő fajták egyike. Bora mélyvörös, telt, sajátos, zamat- és ízgazdag, fekete ribizlis, szilvás tónusú, bársonyosan savas, gyorsan fejlődő, száraz minőségi vörösbor. A késői szüretelésű szőlőből finom illatú és zamatú, a fajta minden szépségét hordozó kiváló bor lesz. Gyakran házasítják a cabernet fajtákkal, mert lekerekíti, lágyítja azok erős tanninos ízét. Ez a bor online rendelés útján szintén elérhető bor webshop kínálatunkban.

A Zweigelt egy rubinvörös száraz, könnyű bor, jellemzően gyümölcsös, meggyre emlékeztető az utóízzel. Szintén közismert a Kadarka, mely bora fűszeres zamatú, Szekszárdon elterjedt fajta. A Syrah (vagy Shiraz) jellegzetesen ribiszke és keserű csokoládé illatú vörösbort ad. Nagy testű, fűszeres, dús és finom cserzőanyagú, kiváló bort ad. 
Az ünnepek közeledtével igazán kiváló választás bármelyik vörösbor a BorPont bor webshop kínálatából, amely gyorsan és zökkenőmentesen jut el hozzánk. A bor online rendelés útján alapjaiban változtathatja meg vásárlási szokásainkat és könnyítheti meg az év végét